Ужасни съседи? Не сте видели НИЩО!

Народният фолклор е пълен с разкази, вицове и случки с ужасяващи съседи. Едва ли не всеки има проблеми с хората, обитаващи съседният апартамент/къща, но в повечето случаи става дума за разни "закачки", някоя и друга дума на криво или нещо подобно.

Често съседските дрязги започват заради нещо казано или направено, но за Роджър Бенет границата била неокосена морава пред къщата на съседа. След поредица от скандали със съседа си Марти Корбит, някои от които завършили дори с опити за физическа саморазправа, Роджър достигнал границата на търпението си. След поредната караница Корбит просто оставил нещата и влязъл да гледа телевизия, но след няколко минути вбесеният Роджър потропал на вратата му и казал, че дава 5 секунди на Марти да почне да коси моравата си. Уплашен, Корбит звъннал в полицията, но още докато говорел по телефона видял как Роджър залял предната част на къщата с течност от две бутилки, и драснал клечка кибрит. "Огънят се разпространи светкавично", разказва потресеният Марти Корбит, "едва успях да скоча в другата стая и да взема малката си дъщеря и да избягаме навън". За тяхно щастие, двамата успели да се спасят, но цялата им къща и всичко в нея било погълнато от огъня.

Не е ясно дали Роджър Бенет е искал да убие съседите си, но за сметка на това жителят на Орегон Джефри Леонард опитал да направи точно това. Спорът на орегонецът със съседите му започнал заради паркомясто, но нещата ескалирали с годините. След като опитите му да убеди съседите в правотата си посредством кучешки лайна и използването на ярка светлина не успели, Джефри наел убиец, който да размажел цялото съседско семейство с кола. За щастие на хората, наетият убиец вместо да изпълни задачата си се обърнал към полицията.

Леонард бил стар познайник на полицията, и всъщност уговорката с кандидат-убиецът е станала по време на поредния престой на Джефри в затвора. "Ние сме убедени, че става дума за реална мокра поръчка", коментирали от полицията след разкритията. "Това, че уговореният убиец се свърза с нас е просто щастливо стечение на обстоятелствата. Ако Джефри Леонард бе говорил с друг, сега щяхме да разследваме убийство", допълват от щатската полиция в Орегон.

Дейвид Константин, от друга страна, предприел обратната тактика. "Обикновеното" му поведение спрямо съседите му включвало заплахи, изграждане на телена ограда между имотите, блъскане по стените на къщата по всяко време на денонощието, рязане на дървета в двора. Тормозът спрямо Стефан и Люси Уорд достигнал до там, че те подали оплакване в полицията за опит за убийство. При намесата на полицията Константин лъжесвидетелствал, че семейство Уорд го нападнали с тиган, както и че бил наръган от тях. След като се установява, че тези твърдения са откровена лъжа, Дейвид е осъден да продаде къщата си в рамките на 6 месеца, освен ако не желае да прекара доста години в затвора. След изтичането на този срок, обаче, никой не се навил да купи къщата на Константин, и това поставило семейство Уорд пред ужасната перспектива да живеят отново с Дейвид Константин за съсед. Съдът разгледал случаят отново и постановил, че при следващо оплакване от страна на фамилия Уорд Константин ще бъде пратен в затвора.

Един от най-странните случаи на тормоз, обаче, се случил в Норфълк. Местният жител Майкъл Каръл спечелил 15 милиона долара от лотарията. Обикновено спечелилите такава сума се стараят да се преместят на място, където да се чувстват далеч по-комфортно, но в случаят с Майкъл това не станало. Каръл похарчил известна сума за нова къща, но след това направил нещо, което изумило съседите му - той си построил трасе за 24-часови състезания в задния двор. И ако шумът и прахолякът не били достатъчно, Майкъл организирал и партита с фойерверки посред нощите. В рамките на три месеца постъпили 11 оплаквания в полицията, както и няколко пожара, потушени от местната пожарна, но законите в Норфълк били безсилни пред пистата на Каръл. От местните вестници разбираме, че поне едно семейство е било принудено да си продаде къщата, за да се отърве от постоянния ад на Макйл Каръл. За огромна радост на всички цялата история не продължила дълго - Каръл бързо похарчил парите си по коли, жени и дрога. След като приключил с лъскавата част от живота си, Макъл се върнал към предишния си живот - работник във фабрика за бисквити.

Ако приемем, че все пак Майкъл Каръл не искал нарочно да тормози съседите си, а просто да задоволи странните си страсти, то Пола Боли била съвсем наясно какво прави, когато поръчала 40 кубични метра конски тор да бъде изсипан в двора й. Съседите й Гъс и Лусил Мидура били жертвите в случая, поради продължил над 25 години спор и взаимна неприязън. Огромната купчина тор била поредното оръжие в арсенала на Пола, тъй като привличала всякакви буболечки и плъхове, от което страдали семейство Мидура. Още по-лошото в случая е, че законово Пола не била нарушила нищо, тъй като въпросните 40 кб. м. лайна реално били тор. "Тя няма как да използва тази купчина за тор", коментират семейство Мидура, "тъй като дебелината на цялата купчина е такав, че тя дори не може да посади нещо в пръстта под торта!". Въпреки това, местната власт останала безсилна поради дупка в закона - никъде не било определено до каква дебелина може да достигне количество "тор", която Пола ползвала в двора си...

За завършек - курозен случай от Англия. Зипора Лайл-Мейнуоринг е собственичка на имот на стойност 23 милиона долара, намиращ се в един от най-скъпите квартали на английската столица. След като собственичката подала запитване в местната община за обновяване на сградата - като за целта се изгради огромно мазе с басейн и кино, съседите подали оплакване, тъй като се опасявали (съвсем резонно) че новият строеж ще подкопае основите на техните домове. Общината взела страна на съседите, от което разгневената Зипора не останала никак доволна. В знак на "отмъщение" тя боядисала прекраната си къщи в червено-бяло райе. Грозната кръпка превърнала улицата в посмешище за целия град.

До къде ли може да стигне междусъседската омраза? Ами явно до доста странни решения и случки!

Статията е публикувана преди 3 години, 6 месеца на 10 юни 2015 г, и е видяна 977 пъти

Мнения за Ужасни съседи? Не сте видели НИЩО! Споделете
вашето мнение!