Ще ни помогне ли езотериката да опознаем себе си по-добре?

Мнозина смятат, че езотеричните знания ще им помогнат да достигнат духовна и физическа хармония. За съвременния човек езотериката действително е способна да открехне вратата към света на самопознанието.

Един от аспектите на изучаването й е развитието на екстрасензорните способности. Специалистите в тази област твърдят, че у всекиго от нас дреме потенциал, който трябва да се развива. Но как? В това отношение помагат специализираната литература или езотеричните семинари. При това не е задължително те да се организират от представители на секти или някакви черни култове - в повечето случаи тези мероприятия се водят от истински учени, които дават в ръцете ни нишката за началото за развитието на тези способности.

Пробуждането на екстрасензорния потенциал може да стане във всяка възраст, но пикът на неговото развитие е през втората половина от живота. Именно затова истинските екстрасенси се формират около 40-годишна възраст, когато вече е натрупан известен житейски опит.

Екстрасензориката може да заяви за себе си и по-рано. Едно от проявленията й е възможността да се предчувства определено събитие, което ще се състои след дни или седмици. Към екстрасензорните способности се отнася умението „да се наблюдават" предмети със затворени очи - при това работи група човешки сетива, които могат да заменят в определен момент човешкото зрение.

Много екстрасенси споделят, че свръхспособностите им са се разкрили след някакво сътресение. Един от примерите може да се смята дарбата за определяне на места с голяма концентрация на негативна енергия на човек, който бил ударен от кълбовидна мълния. Тя оставила върху тялото му своеобразна следа във вид на планински пейзаж и повлияла на съзнанието му по такъв начин, че той придобил допълнителни сетивни способности, пише вестник „Феномен“.

Статията е публикувана преди 4 години, 10 месеца на 09 февруари 2014 г, и е видяна 930 пъти

Мнения за Ще ни помогне ли езотериката да опознаем себе си по-добре? Споделете
вашето мнение!