Сакралните мегалити на Геленджик изпълняват желания и носят късмет

Загадъчните каменни постройки се срещат навсякъде, освен в Австралия и Антарктида.

Най-известните са долмените на Геленджик (черноморски курортен град в Краснодарския край, Русия). Мнозина посещават знаменития курорт не само за да си отпочинат, но и да посетят сакралните мегалити.

Тези съоръжения напомнят по форма къщички за птици или дори огромни маси. Наистина „дърводелците“, които са ги направили, явно доста са се потрудили: каменните „детайли" тежат понякога десетки тонове. Кои са били тези строители, що за цивилизация е оставила след себе си такова удивително наследство и с каква цел? Отговори на тези въпроси засега няма, а версиите са безброй. Не минава, разбира се, без вездесъщите атланти и пришълци. Но така и не е формулирана нито една убедителна хипотеза.

Днес не предизвиква съмнения само възрастта на мегалитите: археолозите я определят от 3 до 6 хиляди години. Така някои долмени хвърлят в нокаут еталона на древността -египетските пирамиди. Уви, те не могат да се похвалят с толкова представителна външност като своите африкански съперници. Някои посетители не успяват да избегнат разочарованието, когато видят обраслите с мъх сиви стари камъни. Но както се казва, по облеклото само посрещат...

ФИЗИКА НА ЧУДЕСАТА

Местните учени доста са се потрудили: наложили са схемата на разположение на геленджикските долмени върху геологическата карта на местността. И какво се получило? Оказало се, че всички мегалитни постройки се намират на линии на разломи на земната кора. Именно на такива линии възниква и се натрупва колосална енергия. Затова във вътрешността на долмените се наблюдават осезаеми електромагнитни колебания, радио- и мобилните телефони се повреждат. Това обстоятелство превръща „старите сиви камъни" в места на силата, където някои идват, за да се отвори третото им око, встъпват в контакти с извънземни, проникват в други измерения или в дълбините на собственото си подсъзнание. Впрочем при долмените идват и с напълно обикновени желания: молят за здраве, щастие, любов, дете и дори пари. Защото всички знаят, че желанието, което си намислите вътре в долмена, обезателно ще се сбъдне.

Наистина, мегалитите действат различна Някои, притиснали се до древните камъни, изпитват необикновен душевен подем и прилив на енергия; други -обратно-се усещат опустошени, започват да страдат от главоболие. Така че всеки трябва да открие своя долмен. И в случая с Геленджик за тази цел може да е необходимо доста време, защото в околностите на курорта има повече от 100 мегалита!

В ТЪРСЕНЕ НА СВОЯ ДОЛМЕН

Древните каменни постройки се срещат в Геленджик практически на всяка крачка. Повечето от тях са разположени в района на селището Пшада. Друга група - по-малобройна, но не по-малко интересна, се намира в долината на река Жане.

За едни от най-старите са признат т.нар. каменни маси, разположени край малкото селце Малката клисура. Смята се, че ако се качите върху тях, ще се заредите с жизнена енергия и ще подобрите здравето си, макар че за тази цел служи и специален долмен, който се нарича Здраве. Намира се на гробището на брега на Анибс. Местните легенди твърдят, че тази каменна маса е надарена с вълшебна сила. Няма заболяване, с което дол менът да не може да се справи - лекува дори психически разстройства.

За изпълнение на желания ще помогне каменната конструкция, наречена Тор. Трябва да я потърсите на върха на хълма след моста през Догуаб. По-надолу е долменът Мая, признат за „майстор'" при справянето с любовни проблеми, както и каменната маса Хан, чиято област на действие е снемането на уроки и даряването на смелост и решителност. Това са най-знаменитите, така да се каже универсални долмени, реагиращи на молбата на всички посетители без изключение.

Но ако искате да откриете своя щастлив камък, обиколете околностите на Геленджик. А как да определите, че сте успели? Много просто: редом снето ще почувствате прилив на сили, ще усетиш хармония със заобикалящия ви свят, желание да действате. Като от само себе си ще се появят отговорите на неразрешими на пръв поглед въпроси и също така лесно ще намерите изход от най-сложните и заплетени ситуации. А главното е, че ще усетите остра необходимост да се връщате по тези места отново и отново, за да черпите като от живителен извор сили, здраве и позитивно отношение към живота, пише вестник „Феномен“.

Статията е публикувана преди 4 години, 10 месеца на 09 февруари 2014 г, и е видяна 1160 пъти

Мнения за Сакралните мегалити на Геленджик изпълняват желания и носят късмет Споделете
вашето мнение!