Как изглеждат ангелите?

Официални представители на католическата църква потвърдили съществуването на ангели, но заявяват, че всъщност те не изглеждат така, както хората са свикнали да си ги представят.

Отец Ренцо Лаватори, който специализира в изучаването на ангелите, казва, че небесните същества, които „отново са на мода" благодарение на религията на новия век, всъщност повече приличат на парченца светлина.

„Ние всъщност не толкова виждаме ангелите, колкото усещаме присъствието им - казал той на конференция в Рим, посветена на ангелите. - Те приличат на слънчева светлина, която попада върху нас, преминавайки през кристална ваза. - И добавил: - Мисля, че това а ново откритие на ангелите в християнството"

Свещеникът участвал в дебатите по време на седмицата на ангелското изкуство, организирана от италианската Асоциация на изкуствата и подкрепена от Ватикана. Целта на експозицията била да се проследи историята на ангелите в човешката култура. Тези същества са помогнали в развитието на религиозно-философска мисъл и са станали причина за раждането на възвишени форми на поетично и художествено изразяване. Но в същото време трябва да сме наясно, че ангелите нямат крила и нямат нищо общо с херувимите, обяснява Лаватори.

Свещеникът е и демонолог и смята, че днес ангелите са по-необходими от всякога на човечеството, защото в обществото нарастват секуларизацията и материализмът, което всъщност е „отворена врата" за дявола.

„Дяволските сили са проникнали в нашия свят много по-силно, отколкото можем да си представи. За това нагледно свидетелстват опашките при екзорсистите - казва Лаватори. - Папа франциск говори повече за дявола, отколкото за ангелите, и мисля, че това е правилно. Но на ангелите си струва да се отделя внимание.", пише вестник „Феномен“.

Статията е публикувана преди 4 години, 10 месеца на 19 януари 2014 г, и е видяна 905 пъти

Мнения за Как изглеждат ангелите? Споделете
вашето мнение!