Адам е имал брат?

Специалисти изследвали ДНК на чернокожия Алберт Пери, който починал неотдавна в САЩ, и открили, че неговият род е почти три пъти по-стар от човешкия.

Това показва странна Y-хромозома на потомъка на ветераните на Земята. Тя не прилича на другите човешки хромозоми. Да припомним, че мъжката Y-хромозома позволява да се установи кога на нашата планета се е появил общият прародител на съвременните хора, когото смело можем да наречем Адам.

Според специалистите този Адам е живял преди 140 000 години, но възрастта на „Адам", от когото води началото си родът на американския чернокож Алберт Пери, е около 338 000 години!?

За да достигнат до тези изводи, изследователите анализирали различни образци на ДНК, които оили събрани от африкански чернокожи, и открили 11 носители на удивителните древни Y-хромозоми. Интересното е, че всички те са от едно село в Камерун.

В резултат може да се направи изводът, че прародителите на хората по мъжка линия са били най-малко двама - Адам и неговият по-голям брат, пише вестник „Феномен“.

Статията е публикувана преди 4 години, 10 месеца на 09 февруари 2014 г, и е видяна 1059 пъти

Мнения за Адам е имал брат? Споделете
вашето мнение!